Mondhygiënepraktijk Noortje de Rover

Uw mond is een belangrijk deel van uw gezicht en valt direct op. Een frisse en schone mond is aantrekkelijk. Lachen en praten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over slechte adem, een vieze smaak in de mond of aanslag op de tanden is prettig. Voor het behoud van uw tanden en kiezen is een gezonde mond zeer belangrijk. Ontstoken tandvlees kan, zonder dat u het merkt, leiden tot onherstelbare schade aan uw gebit en zelfs tot het verlies van tanden en kiezen. Daarnaast wordt ontstoken tandvlees steeds meer in verband gebracht met hart- en vaatziekten.

Mondhygiënisten helpen u uw mond gezond, sterk en fris te houden.

Mondhygiënisten hebben een eigen specifieke deskundigheid van mondverzorging en behandeling van ontstoken tandvlees. Mondhygiënisten hebben een beschermde titel en een beroep met een eigen opleiding. De mondhygiënist behandeld mond- en tandvlees problemen en helpen tevens nieuwe problemen te voorkomen. Het is in ieder geval belangrijk om een afspraak te maken bij de mondhygiënist als u last heeft van:

Pijnlijk tandvlees, Bloedend tandvlees bij poetsen, Slechte adem of vieze smaak in de mond, Losstaande en verplaatsende tanden, Rood en gezwollen tandvlees, Terugtrekkend tandvlees of Schaamte omtrent het uiterlijk van het gebit, bijvoorbeeld gele tanden.