Cool 2B Fit: een sportief en leuk leefstijlprogramma voor kinderen die graag een gezonder gewicht willen, samen met hun ouders/ verzorgers .

Wilt u samen met uw kind op een positieve manier werken aan een gezonde leefstijl? Doe dan mee met Cool 2B Fit. Immers je fit, zelfverzekerd en lekker voelen bereik je niet alleen door gezonde voeding of voldoende bewegen. Het is een combinatie van meerdere factoren. Door het volgen van het programma verlaagt u het risico op gezondheidsproblemen nu en in de toekomst. Uw kind gaat zich fitter voelen, heeft een betere conditie en krijgt meer zelfvertrouwen.

Is uw kind in de leeftijd tussen de 4-13 jaar en wilt u er samen voor gaan.
Geef u dan nu op!

Het Cool 2B Fit programma staat onder deskundige begeleiding van een diëtist, orthopedagoog, kinderfysiotherapeut, sportinstructeur en buurtsportcoach.

Het programma heeft vier pijlers:

  • betrokkenheid van ouders
  • beweging/sport
  • voeding en voedingsgewoonten
  • gedragsverandering
Animatiefilmpje ketenaanpak kinderen met overgewicht en obesitas.
Care voor Obesity
https://www.youtube.com/watch?v=976Unu9KPZc

Wat is Cool 2B Fit?

Cool 2B Fit is een sportief en leuk sportprogramma voor kinderen die een gezonder gewicht willen. Je krijgt informatie over gezond eten en tips hoe je een gezondere levensstijl op langere termijn kunt volhouden. Bij Cool 2B Fit kun je fitnessen, sporten, bewegen en lekker bezig zijn. Dit kan in een groepje, waarmee bijvoorbeeld allerlei spellen worden gespeeld of waarmee gevolleybald of gevoetbald wordt. Maar het kan ook in je eentje, bijvoorbeeld op fitnesstoestellen. Er is altijd een kinderfysiotherapeut en sportinstructeur bij Cool 2B Fit die de kinderen begeleidt en zorgt dat je plezier beleeft aan het sporten.

De kinderen trainen een half jaar bij Cool 2B Fit en daarna nog een half jaar met de hele Cool 2B Fit groep bij een sportschool of sportvereniging. In dat jaar heb je ontdekt hoe leuk sporten is en dat sporten goed is om een gezond gewicht te krijgen. Wanneer je nog niet aan sport doet, ga je samen met je ouders en de Cool 2B Fit begeleiders kijken welke sport je het leukst vinden om te doen na Cool 2B Fit.

 

Beweeg jij voldoende op een dag?
Door de beweegwijzer in te vullen, krijg je inzicht in jouw beweeggedrag.
https://beweegwijzer.ggdru.nl/

Voor wie is Cool 2B Fit?

Voor kinderen die graag een gezonder gewicht willen en lekker in hun vel willen zitten.

Wat willen wij samen met jou en je ouders bij Cool 2B Fit bereiken?
– dat je gezonder en minder eet
– dat je meer of anders beweegt waardoor je conditie en fitheid toenemen
– dat je weerbaar wordt (hiermee bedoelen we dat je leert omgaan met bijvoorbeeld pesterijen)
– dat je positiever naar jezelf kijkt
– dat je streeft naar een normaal en gezond gewicht

Veel afvallen is niet het hoofddoel van de behandeling. Een dieet voor jou als kind is niet goed, omdat je in de groei bent. Het is al heel goed wanneer je één tot twee kilo afvalt of zelfs op gewicht blijft. Wanneer je dan in de lengte groeit, krijg je geleidelijk aan een gezonder gewicht. Dit is mogelijk door lekker veel te gaan bewegen en te sporten en door gezonder te gaan eten. Je gaat je veel fitter voelen en zit veel lekkerder in je vel. En als je dan van je familie en vrienden complimenten krijgt dat je er zo goed uit ziet, ben je heel trots op jezelf. En het is ook nog eens heel goed voor je gezondheid.

 

Bewegen is gezond en leuk!

Weet je wel dat je eigenlijk elke dag wel 60 minuten, dus één uur zou moeten bewegen? Bijvoorbeeld wandelen, fietsen, zwemmen of buitenspelen. En dat je daarbij dan ook nog twee keer in de week moet sporten, bijvoorbeeld voetballen of hardlopen? Tv kijken of achter de computer zitten is eigenlijk helemaal niet goed voor je als je dat te lang doet! Dus probeer dat dan ook niet te lang te doen en af te wisselen met buitenspelen. Juist kinderen met een niet gezond gewicht hebben deze beweging echt nodig, misschien nog wel meer dan een slank kind.

 

Leuke en leerzame filmpjes 
Met behulp van dit filmpje ontdekken kinderen hoe je gezond en duurzaam eet met de Schijf van Vijf.
Bekijk ‘m op YouTube.

 

Webpagina’s voor kinderen 9-13 jaar
Op de pagina www.voedingscentrum.nl/9-13jaar kunnen kinderen makkelijk iets opzoeken over eten en drinken met de Schijf van Vijf.

 

Koken met kinderen
Ga je koken met kinderen? En wil je ze meteen meegeven wat gezond en duurzaam eten is? Bekijk onze tips voor praktijklessen. Je vindt hier ook 6 leuke video’s waarin Pierre Wind allerlei kookvaardigheden oefent met Sam, Valentijn, Florine en Isabella.