Oedeem- en oncologiefysiotherapeut

Bij de oedeem- en oncologiefysiotherapeut kunt u terecht voor verschillende klachten die te maken hebben met vocht vasthouden of klachten als gevolg van het doormaken van kanker.

Oedeemfysiotherapie
Het vocht vasthouden kan in een of meerdere lichaamsdelen voorkomen, dit kan behandeld worden door middel van oedeemfysiotherapie. De behandeling kan bestaan uit manuele lymfdrainage, oefentherapie, adviezen, (eventueel) lymftaping en indien nodig het aanmeten van een therapeutische elastische kous. Ook voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen kunt u bij ons terecht.

Oncologiefysiotherapie
Het begeleiden van mensen die bewegingsproblemen hebben ten gevolge van kanker of van de medische behandeling van kanker. Voorbeelden van problemen zijn: pijn, spanningsklachten, stug littekenweefsel, huidveranderingen, stijfheid van gewrichten en spieren, spierzwakte , conditieverlies en vermoeidheid.

U kunt naast de individuele behandeling ook een individueel beweegprogramma volgen of in groepsverband trainen om de restklachten te boven te komen en de levenskwaliteit te verbeteren.