Cool2BFit

Fit worden en afvallen op een ’coole’ manier
Een programma dat zich richt op leefstijlveranderingvoor kinderen met overgewicht in de leeftijd van vier tot dertien jaar samen met hun ouders / verzorgers
Veel eten en weinig bewegen is vaak de oorzaak van overgewicht bij kinderen. Eén op de acht kinderen in de leeftijd van vier tot dertien jaar is te dik of dreigt te dik te worden. Meisjes iets meer dan jongens. Kinderen die te zwaar zijn, kunnen te maken krijgen met allerlei lichamelijke klachten, zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2, ofwel ouderdomssuikerziekte, gewrichtsklachten. Maar er zijn ook psychische gevolgen, die vaak worden onderschat: dikke kinderen worden vaker gepest dan ’dunne’ leeftijdsgenootjes bijvoorbeeld.

 

In verschillende plaatsen in Nederland wordt gestart met het programma Cool 2B Fit, zo ook in de gemeente Vlaardingen.

 

Een sportief programma voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van acht tot dertien jaar.
De kinderen kunnen samen met hun ouders, onder deskundige begeleiding, verandering brengen in hun leefpatroon. Gedurende een half jaar wordt een intensief programma gevolgd onder begeleiding van een diëtist, kinderpsycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur. Tijdens het programma sporten de kinderen intensief. Het is niet alleen maar werken, er wordt een leuk en afwisselend programma aangeboden met sporten zoals fitness, aerobics, steps en sport en spel. Tevens zijn er ouder- en kindbijeenkomsten waar groepsvoorlichting en adviezen worden gegeven. Daarna komen de kinderen, zes maanden lang, wekelijks bijeen op een sportschool of sportvereniging om gezamenlijk te sporten onder deskundige leiding. Opnieuw wordt een zeer gevarieerd programma aangeboden waar plezier in bewegen voorop staat. Na de intensieve periode van een half jaar worden de kinderen nog een jaar lang begeleid om de veranderde leefstijl op langere termijn te leren volhouden.

 

Voor meer informatie over Cool 2B Fit, kijk op de website www.cool2bfit.nl